NEP Webcasting gaat verder als VIXY Live

|

October 12, 2023

Het onderbrengen van deze activiteiten bij VIXY Live vloeit voort uit de strategische heroriëntatie die NEP NL eerder dit jaar heeft doorgevoerd, volgens welke NEP NL zich weer gaat focussen op haar kernactiviteiten. Dit heeft als gevolg dat de webcasting en corporate studio dienstverlening voor het zakelijke segment elders worden ondergebracht. VIXY Live neemt naast de technische ondersteuning van deze activiteiten ook het Live Event Platform over van NEP. Met dit platform kunnen meerdaagse virtuele en hybride events voor de zakelijke markt worden uitgezonden. Frank ter Weeme, CFO NEP The Netherlands: “We zijn verheugd dat we deze dienstverlening kunnen onderbrengen bij VIXY Live. Zo kunnen onze klanten blijven rekenen op een gedreven team professionals in zowel de voorbereiding als de uitvoering van hun webinars en corporate events”.

NEP is aandeelhouder van VIXY. Daardoor kunnen de klanten van NEP, die overgaan op VIXY Live, blijven vertrouwen op hun vaste aanspreekpunten en de kennis en ervaring van het technische team. Niels Buningh, Managing Partner en Founder van VIXY: “Klanten behouden toegang tot de innovatie en slagkracht van NEP op het gebied van mediatechnologie. In combinatie met VIXY’s focus op de technische ondersteuning van webinars, inhouse studio’s en zakelijke evenementen, ben ik ervan overtuigd dat we unieke liveproducties voor onze klanten kunnen neerzetten waarbij heldere en doeltreffende communicatie voorop staat. Dit betekent dat onze klanten, zoals ING, Aegon, Nationale Nederlanden en AkzoNobel, kunnen blijven rekenen op de innovatieve en betrouwbare dienstverlening van VIXY Live”.

Over VIXY

VIXY is een innovatief videosoftwarebedrijf gevestigd op het mediapark in Hilversum. Sinds de oprichting in 2010 stelt ‘VIXY Platform’ uitgevers en eigenaren van videocontent in staat om video’s op een professionele manier te beheren, uitleveren en analyseren. In 2023 werd ‘VIXY Live’ toegevoegd aan het bedrijf. Daardoor kunnen klanten het gehele proces van videoproductie bij VIXY onderbrengen; van advies over en uitvoering van live registraties, tot het bouwen van studio’s en het verzorgen van een veilige stream vanaf het eigen videoplatform. NEP The Netherlands is sinds 2016 investeerder en mede-eigenaar van VIXY en brengt nu haar webinar en corporate event activiteiten onder bij VIXY Live.

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met Marleen von dem Borne.

www.vixylive.com

Contact

Contact Patrick Brand, Head of Marketing & Communications NEP The Netherlands, voor mediaverzoeken.

Patrick.brand@NEPGROUP.COM

About NEP

For over 30 years, NEP has been a worldwide outsourced technical production partner supporting premier content producers of live sports, entertainment, music and corporate events. Our services include remote production, specialty capture, RF and wireless video/audio, studio production, audio visual solutions, host broadcast support, post production, connectivity and transmission, premium playout and innovative software-based media management solutions. NEP’s 4,000+ employees are driven by a passion for superior service and a focus on technical innovation. Together, we have supported productions in 88 countries on all seven continents.

NEP is headquartered in the United States and has operations in 24 countries. Learn more at nepgroup.com.

Recent News

News

Betteke Besselink versterkt NEP Nederland als Head of Sales

Hilversum

|

NEP Nederland heeft aangekondigd dat Betteke Besselink per 1 september het salesteam komt versterken als Head of Sales. Met meer dan 25 jaar ervaring in de mediawereld, waarin ze diverse leidinggevende functies bekleedde bij zowel zenders als contentproducenten waaronder RTL, Talpa Network, Fremantle Nederland en Talpa Studios, brengt Besselink een enorme schat aan kennis en ervaring mee. Haar komst completeert het salesteam van NEP Nederland.

read more
News

Nieuwe branchevereniging voor facilitaire bedrijven: AFN

|

De mediabedrijven NEP The Netherlands, EMG Nederland en The Crew kondigen de oprichting aan van een nieuwe branchevereniging om de belangen van facilitaire bedrijven in film- en televisie-industrie te behartigen: de AFN.

read more
Blog

Daily Highlights: Eurovisie Songfestival

|

Rotterdam, 25 mei 2021Een jaar nadat het Eurovisie Songfestival werd uitgesteld, is het nu eindelijk bijna zo ver! We zijn er ontzettend trots op om dit jaar samen met United de registratie inclusief alle technische faciliteiten, crew en materieel te verzorgen van de drie liveshows vanuit Ahoy in Rotterdam! Daarnaast leveren we de graphics en AR-elementen die worden aangestuurd met onze eigen software en mensen.

read more
Press Release

NEP tilt Extreme E naar next level

|

Hilversum, 12 april 2021Het is een uniek en nooit eerder vertoond kunststukje op het gebied van Broadcast Graphics. NEP helpt Extreme E- de eerste elektrische off-road race series- om aandacht te vragen voor de effecten van klimaatveranderingen. Danny Koelewijn en Jeen Visser, respectievelijk Projectmanager en Technical Artist bij mediatechnologiebedrijf NEP, zijn dan ook razend trots op hun betrokkenheid bij Extreme E, en hun nauwe samenwerking met host broadcasters Aurora Media Worldwide en North One. De eerste X Prix van de vijf race series vond vorig weekend plaats in AlUla, Saudi Arabië en werd uitgezonden over de hele wereld, waaronder ook in Nederland op RTL7.

read more