Daily Highlights: Eurovisie Songfestival

|

May 11, 2021

Benieuwd naar alle ontwikkelingen en voorbereidingen voor dit grote muziekspektakel? Volg dan de komende weken onze daily highlights en blijf op de hoogte van alle ins en outs!

Zaterdag 22 mei
Tonight is the night! Voor de allerlaatste keer live vanuit Ahoy; de finale! Douze points voor onze crew!

Vrijdag 21 mei
De tweede halve finale was magisch! Vandaag de laatste show rehearsals voor de ultieme ontknoping morgen tijdens de finale!
The second semi finals were pure magic! Today are the last show rehearsals for the ultimate ending of this week: the grand finals!

Foto’s: Nathan Reinds

Donderdag 20 mei
Vanavond de tweede halve finale! We’re ready!

Foto’s door: Sander Mulkens

Woensdag 19 mei
It’s a wrap! De eerste halve finale zit erop en wat was het een fantastisch spektakel! Op naar de tweede halve finale!

Dinsdag 18 mei
Vanavond is het zover; de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Anderhalf jaar lang hebben we keihard gewerkt om deze week 3 spectaculaire shows te registreren en onvergetelijke graphics en AR features te verzorgen. We zijn trots op iedereen die aan dit grootste muziekspektakel heeft gewerkt en wensen onze crew heel veel succes vanavond! Let’s go!

Maandag 17 mei
Show week dag 1! Let’s go!

Foto’s: Sander Mulkens

Zondag 16 mei
Vandaag is onze crew een dagje vrij, morgen begint de show-week! Dat betekent zes dagen lang werken tot aan de finale! Speciaal voor deze vrije dag werd er voor iedereen een klein pakketje bezorgd met iets lekkers!

Zaterdag 15 mei
Kabels, knoppen, stekkers, kleuren… Wat hoort nou eigenlijk waar?

Vrijdag 14 mei
Cameraman Bas Thijssen en Daniel de Ruiter, head of Drone Operations bij NOS, zoeken het samen hogerop voor prachtige shots en een prachtig uitzicht!

Donderdag 13 mei
Rehearsals dag 16!

Foto credit: Nathan Reinds

Update – woensdag 12 mei

Dinsdag 11 mei
Over precies een week gaat de eerste halve finale van start! Er wordt keihard gewerkt en er is geen tijd om nog even een gezond kleurtje te krijgen. Alhoewel…

Maandag 10 mei
De showrehearsals zijn in volle gang! En dat levert mooie plaatjes op!

Zondag 9 mei
Ook de crew voor de persconferenties is dit weekend begonnen!

Zaterdag 8 mei
Onze crew wordt iedere 48 uur getest om de werkvloer zo veilig en gezond mogelijk te houden. Bij een negatieve uitslag is de regel… Even juichen!

Vrijdag 7 mei
Cameraman Bas Thijssen en cameravrouw Manon Hoskens halen even een frisse neus en nemen van de gelegenheid gebruik om een leuk kiekje te maken. Vanaf morgen beginnen de show rehearsals met de deelnemende landen! Spannend, het komt nu echt dichtbij!

Donderdag 6 mei
Ook in Rotterdam Ahoy stonden we gezamenlijk stil bij 4 en 5 mei. Dinsdag keek de gehele crew de Dodenherdenking op de Dam op groot scherm, en 5 mei was onze crew een dagje vrij om even bij te komen en de bevrijding (klein) te vieren!

Update – woensdag 5 mei

Vlog Hidde – dinsdag 4 mei

Maandag 3 mei
Workout-Monday! Onze crew start de week fris en fruitig met een pittige workout om extra fit te zijn tijdens de shows! Sportief hoor!

Zondag 2 mei
De zon schijnt, maar het is toch nog best fris buiten! Speciaal voor het typisch Nederlandse weer heeft de crew van NEP en United een limited edition jas gekregen. Een echt collectors item, die met trots wordt gedragen!

Zaterdag 1 mei
Het is tijd voor de stand-in rehearsals! Projectmanagers Remco van den Berg (United) en Jacco Smuling (NEP) op de foto met een hele bijzondere stand-in!

Vrijdag 30 april
Van de vloer, opeens terug in de schoolbanken..Iedere dag komt de volledige cameracrew bijeen om alle optredens door te nemen en de perfecte shots voor te bereiden! De regisseur legt uit wat hij bedacht heeft en wat er in de Cuepilot staat om uiteindelijk een spectaculaire show bij het publiek thuis te brengen!

Donderdag 29 april
Blijven bewegen tijdens lange werkdagen is belangrijk! Daarom kreeg onze crew de gelegenheid om hun eigen fiets mee te nemen naar Rotterdam, om iedere dag van het hotel (op 30 minuten afstand) naar Ahoy te fietsen. Goed voor de benen en goed om het hoofd even leeg te maken!

Woensdag 28 april
Een essentieel onderdeel van het Eurovisie Songfestival, de audio! Om uitzendingen in Immersive Audio formaten, zoals Dolby Atmos en MPEG-H mogelijk te maken hangen er 4 microfoons met een 8-karakteristiek in de nok van Ahoy. Een zogenaamd Hamasaki mini-square.

Onze audiotechnici testen de microfoons en bereiden een magic arm opstelling voor. Een rigger hangt dit vervolgens op 20 meter hoogte op! Best hoog!

Dinsdag 27 april
Koningsdag in Rotterdam Ahoy! Er werd vandaag gewoon hard doorgewerkt, maar dat is geen reden om geen oranje attributen uit de kast te trekken en er alsnog een klein feestje van te maken! En daar hoort uiteraard oranje gebak bij :-).

Maandag 26 april
Vandaag is de eerste dag van de technische rehearsals, die van start gaat met een gezamenlijke kick-off! Elk technisch onderdeel, klein of groot, moet getest worden om half mei vlekkeloze shows neer te zetten. Vandaag stonden de intercom checks, tijdcodes en laser checks op het programma.

Zondag 25 april
Tijd voor wat muziek en ontspanning! Collega’s Vince Westbroek en Jordi Floor verzorgen een swingende radio uitzending voor de crew, live vanaf de compound!

Zaterdag 24 april
Weekend! Lars de Danschutter, onze senior Engineer in Charge geniet van een welverdiende pauze in de zon… Even met de voeten omhoog!

Vrijdag 23 april
Vandaag werden er een heleboel tracking stickers geplakt in Ahoy Rotterdam! We verzorgen onder andere de 3D graphics voor het Eurovisie Songfestival, waarvoor gebruik wordt gemaakt van trackingcamera’s. Voor de optische tracking zijn markers nodig, waarmee de trackingcamera kan zien waar hij zich bevindt in de ruimte. Met die info kunnen we virtuele en/of augmented graphics toevoegen aan het beeld voor extra beleving. Op de eerste foto zie je de stickers die in het plafond geplaatst zijn. Die zijn voor de monorail cam die helemaal van achter in de zaal tot aan het podium kan. De tweede foto en derde zijn de optische trackers van de Speedcam. Deze camera maakt een beweging in de vorm van een hockeystick. Vanuit het plafond ziet het er uit als een sterrenhemel 🙂 Foto 4 is de opstelling van de 2D graphics, die we gebruiken voor alle titels/hashtags en natuurlijk het score board!

Vlog Jacco Smuling – donderdag 22 april

Woensdag 21 april
Vandaag is de eerste karavaan vanaf het Media Park richting Rotterdam Ahoy vertrokken! Een mooi moment, wat uiteraard een klein uitzwaai comité van hele trotse collega’s verdiende. Wekenlang zijn de wagens technisch voorbereid, bestickerd en helemaal glanzend gepoetst om zo goed mogelijk voor de dag te komen bij dit enorme evenement!

Contact

Contact Patrick Brand, Head of Marketing & Communications NEP The Netherlands, voor mediaverzoeken.

Patrick.brand@NEPGROUP.COM

About NEP

For over 30 years, NEP has been a worldwide outsourced technical production partner supporting premier content producers of live sports, entertainment, music and corporate events. Our services include remote production, specialty capture, RF and wireless video/audio, studio production, audio visual solutions, host broadcast support, post production, connectivity and transmission, premium playout and innovative software-based media management solutions. NEP’s 4,000+ employees are driven by a passion for superior service and a focus on technical innovation. Together, we have supported productions in 88 countries on all seven continents.

NEP is headquartered in the United States and has operations in 24 countries. Learn more at nepgroup.com.

Recent News

News

Betteke Besselink versterkt NEP Nederland als Head of Sales

Hilversum

|

NEP Nederland heeft aangekondigd dat Betteke Besselink per 1 september het salesteam komt versterken als Head of Sales. Met meer dan 25 jaar ervaring in de mediawereld, waarin ze diverse leidinggevende functies bekleedde bij zowel zenders als contentproducenten waaronder RTL, Talpa Network, Fremantle Nederland en Talpa Studios, brengt Besselink een enorme schat aan kennis en ervaring mee. Haar komst completeert het salesteam van NEP Nederland.

read more
News

Nieuwe branchevereniging voor facilitaire bedrijven: AFN

|

De mediabedrijven NEP The Netherlands, EMG Nederland en The Crew kondigen de oprichting aan van een nieuwe branchevereniging om de belangen van facilitaire bedrijven in film- en televisie-industrie te behartigen: de AFN.

read more
Press Release

NEP Webcasting gaat verder als VIXY Live

|

12 October 2023International media technology company NEP has handed over part of its services to VIXY, part of NEP, with effect from 1 October 2023. Under the new label VIXY Live, VIXY will facilitate webcasts, build corporate studios, an12 oktober 2023Het internationale mediatechnologiebedrijf NEP heeft per 1 oktober 2023 een deel van haar activiteiten ondergebracht bij VIXY, een participatie van NEP. Onder het nieuwe label VIXY Live zullen webcasts worden gefaciliteerd, corporate studio’s gebouwd en zakelijke events worden geregistreerd. Het innovatieve videosoftwarebedrijf neemt daarmee de volledige verzorging van online evenementen voor de zakelijke markt over van NEP. d record corporate events. The innovative video software company thus takes over the care of online events for the corporate market from NEP.

read more
Press Release

NEP tilt Extreme E naar next level

|

Hilversum, 12 april 2021Het is een uniek en nooit eerder vertoond kunststukje op het gebied van Broadcast Graphics. NEP helpt Extreme E- de eerste elektrische off-road race series- om aandacht te vragen voor de effecten van klimaatveranderingen. Danny Koelewijn en Jeen Visser, respectievelijk Projectmanager en Technical Artist bij mediatechnologiebedrijf NEP, zijn dan ook razend trots op hun betrokkenheid bij Extreme E, en hun nauwe samenwerking met host broadcasters Aurora Media Worldwide en North One. De eerste X Prix van de vijf race series vond vorig weekend plaats in AlUla, Saudi Arabië en werd uitgezonden over de hele wereld, waaronder ook in Nederland op RTL7.

read more